Kasvojen kohotus

Keskikasvot

Keskikasvojen kohotuksella (Mid-Face Lift) poistetaan poskipäihin, alaluomen seutuun ja nenäsuupielipoimuun muodostuneita ikämuutoksia kohottamalla näitä rakenteita. On kuitenkin tavallista, että ennen kuin lopullinen päätös keskikasvojen kohotuksesta tehdään, vuosien aikana menetettyä tilavuutta palautetaan ensin vaiheittain esimerkiksi täyteaineilla tai rasvansiirrolla, mikä saattaa täysin poistaa keskikasvojen kohotuksen tarpeen. Mikäli keskikasvojen kohotukseen kuitenkin päädytään, on tavallista että siihen yhdistetään alaluomileikkaus tai alakasvojen kohotus, koska käytettävä avaustekniikka on näissä yhteinen. Toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä.

Alakasvot

Alakasvojen kohotuksella palautetaan laskeutuneita pehmytkudosrakenteita, jotka muodostavat ns. hamsteripussit ja ovat häivyttäneet alakasvot kaulasta erottavan leukalinjan. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä. Leikkauksessa ihon avaus tehdään korvanlehden eteen. Ihon alla oleva tukirakenne (SMAS – Superficial Muscular Aponeurotic System) ripustetaan ja tuetaan sekä ylimäärä iho poistetaan. Alakasvojen kohotukseen voidaan tarvittaessa yhdistää keskikasvojen, kaulan tai leuanalusen toimenpide.


Kaula ja leuanalus

Kaulan kohotuksessa palautetaan laskeutuneita kaulan pehmytkudosrakenteita, jotka estävät kauniin kaulalinjan muodostumista. Leikkaus yhdistetään käytännössä aina vähintään alakasvojen kohotukseen. Korvan eteen tehtävää ihoavausta jatketaan korvan taakse hiusrajaan. Ihon alla oleva kaulan tukirakenne tuetaan samaan tapaan kuin alakasvojen kohotuksessa ja ylimäärä iho poistetaan. Laaja kaulan kohotus vaatii nukutuksen, pienempi voidaan tehdä paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä. Samalla voidaan korjata leuanalusen alle tehtävästä viillosta roikkuva iho ja mahdolliset pystyjuosteet ompelemalla keskilinjassa toisistaan erkaantuneet lihasreunat yhteen. Samalla korjaantuu myös leuan etuosan sivuprofiili.


Katso myös: Kulmakarvojen ja otsan kohotus · Silmäluomileikkaukset

Plastiikkakirurgia WKasvojen kohotus